PRŽENA FETA
Pržena feta sa maslinovom uljem, belim lukom, artičokom i paradajz “Hot Marzano”
Sastojci:
- 200 g feta sira, jedan komad ili kocke
- 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana ili izgnječena
- 1/2 šolje artičoka (iz konzerve ili staklenke, oceđene)
- 1/2 šolje "Hot Marzano" paradajza, sitno iseckanog
- Sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju
- Sveže mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
- Uključite rernu na gril funkciju i zagrijte je na 200 stepeni.
- Stavite fetu u pekač ili tiganj koji može da ide u rernu.
- Maslinovo ulje: Prelijte maslinovo ulje preko fete tako da ravnomerno pokrije. Možete ga takođe preliti i odozgo.
- Beli luk: Pospite iseckanim ili izgnječenim belim lukom preko fete.
- Artičoke i paradajz: Rasporedite artičoke i "Hot Marzano" paradajz ravnomerno oko fete.
- Začinite: Posolite sveže mlevenim crnim biberom po ukusu.
- Pecite fetu pod grilom u rerni 15-20 minuta, ili dok sir ne omekša i počne da se rumeni na vrhu.
- Kada je gotovo, pospite svežim peršunom ili bosiljkom preko vrha fetusa.
- Poslužite odmah dok je toplo, idealno sa svežim bagetom ili tostom kako biste umočili u začinjeno maslinovo ulje i paradajz sos.
Ovaj recept je jednostavan, ali ukusan način pripreme pečenog feta sira, začinjenog sa "Hot Marzano" paradajzom, artičokama i belim lukom.
Prijatno!